Mobirise

1. INTRODUCERE

Prin Politica de cookies va informam in legatura cu practicile noastre in ceea ce priveste colectarea de informatii atunci cand vizitati site-ul nostru, prin intermediul cookie-urilor si a altor tehnologii de urmarire, cu respectarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal.

Cookie-urile pe care le folosim nu retin date cu caracter personal cum ar fi numele tau sau detaliile bancare. Ele ajuta la imbunatatirea experientei de navigare pe site-ul nostru, la facilitarea obtinerii informatiilor de interes pentru dumneavastra, referitoare la produsele si serviciile pe care le oferim.

Precizam ca nu vom solicita ori primi informatii in mod direct, de orice natura, prin intermediul site-ului de la nicio persoana.

In continuare va aducem  la cunostinta mai multe detalii despre plasarea, utilizarea si administrarea cookie-urilor utilizate de site-ul https://www.bancamuntenia.ro, si cateva linkuri utile legate de acest subiect.

2. LEGISLATIE

 Conform cerintelor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (in continuare denumit "Regulamentul GDPR") aplicabil din data de 25 mai 2018, avem obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati prin utilizarea site-ului nostru in acord cu prevederile Regulamentului GDPR. 

Conform Regulamentului GDPR exista obligativitatea de a oferi posibilitatea utilizatorului sa-si exprime sau, dupa caz, sa-si retraga oricand consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal, sa rectifice continutul datelor cu caracter personal sau sa solicite transferul datelor cu caracter personal catre un alt operator. Totodata avem obligatia sa informam utilizatorul despre continutul cookie-urilor utilizate de site-ul nostru, ce categorii de date personale ale utilizatorului sunt prelucrate de cookie-urile pe care le folosim, ce facem cu informatiile obtinute si unde stocam respectivele informatii, oferirea unui nivel de securitate ridicat asupra informatiilor colectate de cookie-uri, posibilitatea utilizatorului de a bloca oricand rularea oricarui sau a tuturor cookie-urilor de site-ul nostru, precum si stergerea informatiilor colectate de cookie-uri.

Pentru mai multe detalii privind continutul acestor norme juridice, va rugam sa accesati urmatoarele link-uri:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=celex%3A32002L0058

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

3. DREPTURILE DUMNEAVOASTRA

Banca Cooperatista Muntenia Pitesti nu colecteaza date in mod direct de la dumneavoastra (ex. prin intermediul formularelor). Daca aveti ingrijorari cu privire la modul in care va prelucram datele dumneavoastra personale aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de protectie a datelor. Puteti solicita informatii suplimentare despre: scopul prelucrarii, categoriile de date cu caracter personal colectate, sursa informatiilor si cat timp vor fi stocate. Informatii suplimentare puteti obtine scriindu-ne la adresa de email it@bancamuntenia.ro.

Datele de contact ale autoritatii nationale de protectie a datelor cu caracter personal sunt:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Adresa: Bucuresti, b-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod postal 010336

Pagina de internet: https://www.dataprotection.ro

Adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Telefon: +40.318.059.211; +40.318.059.212

Fax: +40.318.059.602

4. CONSIMTAMANTUL PENTRU UTILIZAREA COOKIE-URILOR

La accesarea site-ul nostru veti fi intampinat de un mesaj prin care vi se va cere consimtamantul in acord cu dispozitiile legale aplicabile cu privire la categoriile de cookie-uri pe care veti fi sau nu de acord sa le folosim pe durata vizitei dumneavoastra pe site-ul nostru. Este important de retinut ca prin consimtamantul dat in sensul utilizarii cookie-urilor respective veti fi de acord si cu stocarea in conditii de siguranta a informatiilor colectate de cookie-urile cu care ati fost de acord.

Pana la momentul la care procesul de accept/refuz pentru utilizarea cookie-urilor nu este finalizat niciun cookie nu va fi utilizat de site-ul nostru, cu exceptia cookie-urilor in lipsa carora site-ul nu poate functiona. 

Precizam ca oricand veti avea posibilitatea sa blocati rularea cookie-urilor.

5. CE ESTE UN COOKIE, AVANTAJELE FOLOSIRII LOR SI CARE ESTE DURATA DE VIATA A UNUI COOKIE

Un cookie este un fisier de mici dimensiuni care se va salva pe computerul sau alte echipamente ale utilizatorului (ex: telefon mobil) de pe care se acceseaza un site. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server la accesarea cu un navigator internet (web-browser - ex: Internet Explorer, Chrome, Firefox) si nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa datele de pe computerul care il stocheaza. 

Un cookie contine 2 parti: numele si continutul cookie-ului. Durata de existenta a unui cookie este determinata, doar web-serverul care administreaza cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat web-serverului respectiv, indicand acestuia ca utilizatorul a revenit de site. Durata de viata a unui cookie depinde de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (cookie-urile de sesiune) si nu mai sunt retinute odata ce utilizatorul paraseste website-ul O alta categorie de cookie-uri sunt cookie-urile persistente, retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website. Cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment.

Cookie-urile, in sine, nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Cookie-urile nu pot cauta informatii in calculatorul/dispozitivul utilizatorului, insa ele stocheaza informatii de natura personala. Aceste informatii nu sunt generate de catre cookie-uri, ci de catre utilizator, in momentul in care acesta completeaza formulare online, se inregistreaza pe anumite site-uri web, utilizeaza sisteme de plati electronice etc.

O definitie amanuntita gasiti vizitand adresa https://ro.wikipedia.org/wiki/Cookie

Cookie-urile contin informatii care fac legatura intre un web-browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Firefox, etc.) si un web-server, mai precis serverul care gazduieste site-ul vizitat. La reaccesare acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura utilizatorilor calitatea navigarii pe site-uri, asigura dezvoltatorilor si proprietarilor site-ului know-how-ul necesar astfel incat sa ofere utilizatorilor un acces cat mai direct si rapid catre informatia solicitata si a unor servicii de calitate.

Utilizarea cookie-urilor si obligatiile furnizorilor sunt reglementate atat in legislatia Uniunii Europene, cat si in legislatia nationala.

Dintre documentele care reglementeaza utilizarea cookie-urlor la nivel European poate fi consultata  Directiva 2009/136/CE

https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:337:0011:0036:RO:PDF

In legislatia nationala, utilizarea cookie-urilor este reglementata de Legea nr.506/2004

https://www.dataprotectionromania.ro/legea-nr-506-2004-privind-prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal-si-protectia-vietii-private-in-sectorul-comunicatiilor-electronice

privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cu modificarile si completarile ulterioare, si Legea nr. 677/2001

https://www.dataprotection.ro/servlet/ViewDocument?id=35

pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, astfel cum a fost modificata ulterior.

6. TIPURILE DE COCKIE PE CARE LE FOLOSIM SI CUM LE FOLOSIM PE ACEST SITE

Site-ul https://www.bancamuntenia.ro utilizeaza atat cookie-uri de sesiune, cat si cookie-uri  permanente.

Cookie-urile sunt utilizate în scopul de analiză a traficului si/sau a performantelor din site-ul monitorizat si accesat de catre vizitator.

In scopul analizei traficului si performantelor site-ului albinaslatina.ro, utilizam instrumente de analiza oferite de Google – Analytics, WebMaster Tools instrumente care stocheaza informatii referitoare la paginile accesate, durata vizitei in site, moduldispozitivul de accesare a site-ului, locatia – la nivel de localitate etc. Mai multe informaţii referitoare la modul in care Google stocheaza si utilizeaza aceste informatii pot fi gasite  la adresa https://policies.google.com/privacy.

Google Inc, proprietarul instrumentelor utilizate pentru analiza traficului si performantelor siteului www.bancamuntenia.ro  este o companie certificata ISO 27001 in Managementul si securitatea informatiilor. Mai multe detalii la adresa https://support.google.com/analytics/answer/3407084?hl=en.  

Desi cookie-urile sunt stocate in memoria calculatorului/ dispozitivului utilizatorului de internet, ele nu pot accesa/citi alte informatii aflate in respectivul calculator dispozitiv. Cookie-urile nu sunt virusi. Ele sunt doar mici fisiere text, nu sunt compilate sub forma de cod si nu pot fi executate. Astfel, nu se pot auto-copia, nu se pot raspandi in alte retele pentru a genera actiuni si nu pot fi folosite pentru raspandirea de virusi.

Am clasificat cookie-urile pe care le folosim in urmatoarele categorii:

Strict necesare/Functionalitate  – aceste cookie-uri nu colecteaza informatii despre dumneavoastra care ar putea fi folosite pentru publicitate sau pentru a inregistra activitatea dumneavoastra pe acest site. Aceste cookie-uri sunt esentiale pentru buna functiona a acestui site. Aceste cookie-uri sunt cookieGDPR. Informatii de blocare aici...

Performanta/Statistici – aceste cookie-uri sunt utilizate pentru a analiza modul in care functioneaza site-ul nostru si ajuta la imbunatatirea performantelor. De exemplu, putem vedea care sunt paginile vizualizate cel mai des si daca intampinati mesaje de eroare cand le accesati. Acestea nu colecteaza informatii care va pot identifica, toate datele fiind anonime. Utilizand site-ul nostru va exprimati acordul privind utilizarea acestor cookie-uri. Folosim:

___ga, mai multe informatii la adresa https://cookiedatabase.org/cookie/google-analytics/_ga/   si

___gid, mai multe informatii la adresa https://cookiedatabase.org/cookie/google-analytics/_gid/. Afla cum le poti bloca aici...

Targeting/publicitate – acestea sunt utilizate pentru a face schimb de informatii cu terte parti, pentru a sti cum ati ajuns pe site-ul nostru. De asemenea, putem utiliza cookie-uri pentru a identifica preferintele dumneavoastra de pe site-ul nostru. Utilizam aceste informatii pentru a individualiza comunicatia cu dumneavoastra, pentru a va prezenta reclame si pagini care credem ca va pot interesa. Flolosim:

___gat_gtag_UA_*, mai multe informatii la  https://cookiedatabase.org/cookie/google-analytics/_gat_gtag_ua_-2/. Informatii de blocare aici...

Puteti opta pentru a renunta la aceste cookie-uri. Dar, individualizarea continutului inseamna ca acesta include informatii care reflecta interesul pe care l-ati aratat fata de continutul paginilor noastre sau oferte ori promotii care credem ca v-ar putea interesa, si pentru a imbunatati modul in care raspundem la necesitatile dumneavoastra.

Pagina noastra https://www.bancamuntenia.ro nu foloseste cookie-uri plasate de terte parti ("third party cookies").

7. OPRIREA/DEZACTIVAREA COOKIE-URILOR

Browserele utilizate la accesarea internetului au integrate facilitati de stare a nivelului de securitate a informatiilor, oferind inclusiv posibilitatea de acceptare a cookie-urilor. Pentru a utiliza facilitatile de setare a nivelului de acceptare a cookie-urilor, in cele mai multe cazuri este necesara accesarea sectiunii “opţiuni” din browser si a categoriei “Setari”. Dezactivarea optiunii de a accepta cookie-uri poate avea ca implicatii imposibilitatea accesarii unora dintre cele mai importante site-uri. De aceea, este important sa acceptati doar cookie-urile de la site-urile pe care le considerati de incredere. In orice moment aveti posibilitatea de a sterge cookie-urile utilizînd optiunea “Privacy” din categoria Settings.

Optiuni pentru impiedicarea monitorizarii activitatii online a utilizatorului sunt implementate in diverse forme, unul dintre cele mai raspandite este mecanismul “Do Not Track” utilizat de cele mai multe browsere de internet si motoare de cautare. Scopul mecanismului „Do Not Track” este de a oferi utilizatorului posibilitatea de a-si exprima optiunile personale cu privire la monitorizarea activitatilor desfasurate online si de a comunica aceste optiuni fiecarui server sau aplicatie web cu care interacționeaza, permitand astfel fiecarui serviciu accesat fie sa-si ajusteze practicile in functie de optiunile utilizatorului, fie sa ajunga la un acord separat cu utilizatorul, care sa fie convenabil ambelor parti. De mentionat este faptul ca nu toate functionalitatile “Do Not Track” blocheaza cookie-urile.

Utilizatorii/vizitatorii site-ului https://www.bancamuntenia.ro au toate drepturile prevăzute de lege, dreptul de acces la date, de interventie si de opozitie, de a nu fi supus unei decizii individuale, de a se adresa justitiei.

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau puteti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Urmatoarele linkuri pot fi folositoare, sau puteti folosi optiunea "ajutor" a browserului pentru mai multe detalii. 

Setari Cookies in Internet Explorer 

Setari Cookies in Chrome 

Setari Cookies in Firefox 

Setari Cookies in Safari 

Setari Cookies in Microsoft Edge 

8. STOCAREA INFORMATIILOR CAPTATE DE COOKIE-URI

Informatiile obtinute de cookie-uri sunt pastrate in conditii de siguranta ridicata de web-server-ul care gazduieste site-ul nostru.

Va asiguram ca web-serverul nostru trebuie se conformeaza unor cerinte de securitate ridicata in ceea ce priveste informatiile colectate prin cookie-uri,  cu respectarea cu strictete a obligatiilor impuse de legea aplicabila. 

Informatiile colectate de la dumneavoastra prin accesarea web-site-ului nostru https://www.bancamuntenia.ro nu vor fi transferate sau partajate catre/cu terte parti.

9. SECURITATEA DATELOR PERSONALE

Banca Cooperatista Muntenia Pitesti foloseste masuri de securitate a site-ului in conformitate cu cele mai bune practici pentru a proteja site-ul web si casutele de email. Aceste masuri includ masuri tehnice, procedurale, de monitorizare si de urmarire destinate sa protejeze datele de folosirea incorecta, accesul neautorizat sau dezvaluirea, pierderea, modificarea sau distrugerea datelor.

In cazul aparitiei unor incidente de utilizare incorecta sau intruziune neautorizata Banca Cooperatista Muntenia Pitesti va actiona pentru izolarea si corectarea evenimentelor si va notifica autoritatile competente despre aceste incidente.

10. MODIFICARI ALE POLITICII PRIVIND COOKIE-URILE

Avand in vedere ca legile privind protectia datelor cu caracter personal, interpretarile si recomandarile autoritatilor de supraveghere se modifica, implicit, Politica noastra de cookie se va actualiza. Exista posibilitatea de a aduga cookie-uri noi pentru a ne imbunatatii performantele si pentru a oferi o mai buna prezentare si informare a produselor si serviciilor noastre, Modificarea Politicii noastre de cookie va fi afisata pe aceasta pagina.